Minke & Lucia
Megins Move

Eigen werk
2012 - 2020

Minke Soolsma - zang en gitaar
Lucia Hebers - basgitaar, drums, toetsen, tweede stem

Minke Soolsma - teksten (Fries) en muziek

Minke & Lucia
Minke & Lucia - Winnaar Singer/Songwriter Contest van Friesland
Minke & Lucia - Frysk Sjongfestival Liet 2019
Minke & Lucia

Historie

Aanvankelijk opgestart als Megins Move speelde het duo engelstalige folk. Singer/songwriter Minke Soolsma schreef nieuwe muziek op de oude teksten van traditionals. Het duo gaf hiermee verschillende optredens in de noordelijke provincies. Ook op festivals als Art Carnivale en Taribush Kuna was Megins Move te zien. In 2014 wonnen de muzikantes de eerste prijs bij Stellingwarfpop met het lied 'Harlingen in ’e mist'. In 2017 verlegde het tweetal de koers naar Friestalige teksten. Zowel tekst als muziek kwamen daarmee van Minke Soolsma's hand. De naam van het duo veranderde toen in Minke & Lucia.

In 2019 werd alle arbeid beloond: Minke & Lucia werden als winnaar uitgeroepen van de contest 'Beste singer/songwiter van Friesland' van Stichting Friesland Pop. De 3-koppige jury was het unaniem eens dat Minke & Lucia de beste waren. Zij scoorden vooral hoog op het goede samenspel, de wijze waarop tekst en muziek een hechte eenheid vormen en de thematiek van de Friestalige liedjes. De prijs bestond uit het laten afmixen van 3 home-recordings in Studio HitFabryk. Deze tracks verschenen later in 2020 op het album 'Hjir en Dêr'.

Na het winnen van de Friese Singer Songwriter Contest werden Minke & Lucia uitgenodigd om live te komen spelen in het programma Noardewyn Live van Willem de Vries op Omrop Fryslân. Dit werd op tv, radio en internet uitgezonden. Tevens veroverden Minke & Lucia in 2019 uit 10 finalisten de 2e plaats op het Fries Songfestival Liet. Voor dit optreden hadden de muzikantes Minke's broer solo-gitarist Riemer Soolsma aan de line-up toegevoegd. Ook dit optreden werd live op tv uitgezonden. In 2020 werd de samenwerking tussen Minke Soolsma en Lucia Hebers beëindigd.

 

Discografie

Minke & Lucia - Hjir en Dêr

2020

Minke & Lucia - Fjouwer Sankjes

2018

Minke & Lucia - Megins Move

2016