Lucan

Duo, band en met gasten
1997 - 2009

Hans Elmers - zang, gitaar en toetsen
Lucia Hebers - basgitaar, drums, percussie

Hans Elmers - muziek
Lucia Hebers - songteksten

Website Lucan

Spotify

Spotify Lucan Instrumentals
Spotify Lucan Vocal Songs

Lucan
Foto: Corné Sparidaens

Audio Lucan (selectie)

Audio Lucan (selectie)

Met de band en gasten

Studio Lost Horizon / Studio Lucan

Onze professionele muziekopnamestudio Lost Horizon kreeg in 1996 dankzij Maarten van Kranenburg van Maarten's Sound & Vision een geweldige start. Wij kozen er direct voor om analoog op te gaan nemen. Eerst met een Otari 16 sporen op 2 inch, later met een Tascam 24 sporen op 2 inch tape. Ook werd de studio uitgerust met top-of-the-line buizenmicrofoons, buizencompressors, EMT plate galmen en heel veel andere vintage randapparatuur. Naast het bedrijfsmatig opnemen van bands, koren en sprekers was onze belangrijkste drijfveer het creëren en opnemen van onze eigen muziek. De naam van de studio veranderde in 1999 in Studio Lucan.


Discografie

Lucan

Lucan
CD Rogue & Misty

2009
Instrumentaal
Website Lucan
10 tracks

Op de cd 'Rogue & Misty' zorgden de gitaren van de Finse gitaarbouwer Juha Ruokangas in huize Lucan voor nieuwe inspiratie. De Ruokangas gitaren kregen in de loop van het opnameproces liefhebbend de koosnaampjes Rogue en Misty. Het componeren van de songs was een gezamenlijke uitdaging temeer omdat het onze insteek was om een instrumentale cd te schrijven, die toch echte songs zou bevatten.
 

Lucan

Lucan
CD Open

2004
Avontuurlijk
Website Lucan
19 tracks in 4

Op de cd 'Open' staan geen uitgesproken liedjes meer, maar 19 thema's waar lustig op geimproviseerd wordt. Deze 19 thema's zijn samengetrokken in 4 songs die allemaal een eigen muzikaal verhaal vertellen. Freaky, funky, rocky en spacy. Het geheel klinkt ondanks de niet voor de hand liggende arrangementen en de enorme variatie in stijlen, toch vrij toegankelijk en ademt een vreemd soort 'feel good'-sfeer.
 
Lucan

Lucan
CD Namaste

2003
Spiritueel
Website Lucan
12 tracks

Op de cd 'Namaste' laten Hans en Lucia zich van hun beste liedjes-kant tot nu toe horen. Er is veel aandacht besteed aan de composities en de arrangementen. De cd is heel melodieus. De sfeer van de liedjes is seventies met veel midtempo's en een enkele ballad. In de teksten vind je vooral het Nieuwe-Tijds-denken terug. In het eerste halfjaar na de release werd er van Namaste 18.000 keer een liedje gedownload.
 
Lucan

Lucan
CD Home

2002
Verkenningen
10 tracks
Website Lucan
12 tracks

Op de cd 'Home' worden voor het eerst bijna alle instrumenten door Hans en Lucia zelf gespeeld. De akoestische gitaar speelt naast het bas en drumwerk een grotere rol dan op de voorgaande cd's van Lucan. De cd staat vol met prachtige luisterliedjes voorzien van spirituele teksten. De titel is ontleend aan drie soorten van home-gevoel: Het thuiskomen in een vertrouwd huis, het vinden van je eigen innerlijke kern en tenslotte het terugkomen in het leven na deze incarnatie.
 

Lucan - de band

1999 - 2000

Band

Hettie Zeilemaker - zang, toetsen, percussie
Hans Elmers - gitaar, toetsen, backing vocals
Hans Spitzen - toetsen
Lucia Hebers - basgitaar
Bram van der Land - drums

Gastspelers

Hans Spitzen - toetsen
Huib Jan Bok - toetsen
Annemiek van der Steen - dwarsfluit


Hans Elmers - muziek
Lucia Hebers - songteksten

Lucan

Na het muzikale avontuur met alle gasten van de CD The Journey uit 1998 wilden Hans en Lucia graag een vaste band formeren om een nieuwe cd te gaan maken. Het materiaal lag al klaar en al gauw werd een doorstart gemaakt met zangeres Hettie Zeilemaker en drummer Bram van de Land. Na een jaar van wekelijkse repetities kon de CD Survival opgenomen worden. De muziek op Survival is grimmiger dan de bluesy The Journey en omschrijft zich het beste als sympho-grunge-rock wentelend in passie en drama. Up-tempo nummers en ballads wisselen elkaar af. Alhoewel het muzikale peil van de muziek hoog was, maar de toegankelijkheid klein, werd de cd minder goed ontvangen dan zijn voorganger.

Discografie

Lucan

Lucan
CD Survival

1999
Sympho grunge
Website Lucan
14 tracks

Op de cd 'Survival' levert Lucan een kwalitatief hoogstaand werk af. De muziek is grimmig en valt onder het sympho-grunge-rock genre. Wel zijn duidelijk invloeden uit de jaren zeventig hoorbaar. Hoewel er uit de teksten veel hartzeer, radeloosheid en verwarring over het leven spreekt, zijn toch ook al tendensen van vertrouwen, doelgerichtheid en mededogen waarneembaar.
 

Lucan - gasten

1996 - 1998

Duo

Hans Elmers - gitaar en gitaar
Lucia Hebers - basgitaar

Hans Elmers - muziek, songteksten

Gastspelers

Ankie Koning - zang
Mario van Veen - zang
Johan Meijer - zang
Hans Spitzen - toetsen
Jennifer Moesker - toetsen
Henk Bour - toetsen
Hielke Hebers sr. - toetsen
Bram van der Land - drums
Harrie Groenewold - drums
Albert Loonstra - drums

Lucan

In 1996 was onze muziekopnamestudio Lost Horizon klaar voor een eerste echte eigen cd-opname. Hans en Lucia nodigden tal van bevriende gastmuzikanten uit op toetsen, drums en zang om zo tot een hele diverse cd te komen. Tevens was dit een quickstart om veel studio-ervaring op te doen en de nieuwe apparatuur te testen.

Discografie

Lucan

Lucan
CD The Journey

De cd 'The Journey' is de eerste gezamenlijke cd van Hans Elmers en Lucia Hebers. Vanaf oktober 1996 vroegen we elf bevriende muzikanten een partij mee te spelen. Toch is er duidelijk een rode draad aanwezig: alle nummers zijn ballads. Sfeermatig doet de cd denken aan de jaren zeventig, zoals bijvoorbeeld de muziek van Pink Floyd en Gary Moore. Bijna alle songs zijn eigen werk.